Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


Pátek pro mne bývá dost často „papírovým dnem“, kdy se čtením všech možných žádostí a smluv, jež opatřuji svými podpisy, snažím zatočit s týdenní haldou na stole. Dnes v ní byly ale dva dokumenty, které, jak doufám, přinesou další zkvalitnění nejenom naší krajské zdravotní péče.
Jako první jsem s radostí po dlouhém čekání podepsal smlouvu na stavební práce na zbourání starého a výstavbu nového pavilonu A v Jičínské nemocnici za 318 milionů korun. Oceňuji přístup zhotovitele – společnosti GeosanGroup, že i při současném velkém nárůstu cen stavebních materiálů cenu z původní nabídky nezvýšil.
V novém čtyřpatrovém objektu vzniknou kromě laboratoří, magnetické rezonance transfúzní stanice, hematologie, odběrového úseku interní ambulance a poradny také centrum klinických laboratoří, hemodialýza, stacionář onkologie a odpovídající zázemí pro personál i potřebnou techniku. Stavební práce mohou začít letos na přelomu léta. Tato investice naváže na v nedávné době zrealizovanou modernizaci vrátnice, vjezdu a lékárny nemocnice v Jičíně. Hotovo by mělo být v dubnu 2023
✒Následně jsem na základě uskutečněných jednání s premiérem a několika ministry napsal předjednanou žádost o aktualizaci Usnesení vlády č. 969 z 5. října 2020 na projekt Rozšíření strategické průmyslové zóny Solnice – Kvasiny a zlepšení veřejné infrastruktury v Královéhradeckém regionu (původní č. 97 z 9. 2. 2015). Zahrnuje změnu financování modernizace Oblastní nemocnice v Rychnově nad Kněžnou (nově státní dotaci 300 mil. Kč poskytne MMR v rozkladu na 3 x 100 milionů korun), prodloužení termínu dokončení realizace plánované modernizace do 31.12.2024 a prodloužení termínu dokončení realizace akce Rozvoj průmyslové zóny a související dopravní infrastruktury do 31. 12. 2024.