Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍Dnes jsem se na pracovní jednání vydal do Libáně. Se starostou Jaroslavem Přibylem a místostarostkou Kamilou Sokolovou jsme diskutovali o dostupnosti zdravotní péče. Probrali jsme průběh očkování a připravenost Jičínské nemocnice na další období v kontextu aktuálních predikcí dalšího vývoje epidemie i zdejší aktuální problém, kterým je absence dětského lékaře.
Dalším tématem byla místní jednotka dobrovolných hasičů, zařazená do 2. kategorie výjezdových jednotek, která ke svým zásahům nezbytně potřebuje novou cisternu. Shodli jsme se na dalším postupu a pevně věřím, že po podání žádosti se společně povede prosadit Libáň do každoročního celorepublikového seznamu nově dovybavených jednotek touto technikou.
V návaznosti na nový stavební zákon jsme hovořili o změnách, které přinese pro chod a agendu stavebních úřadu v jednotlivých městech.

A v neposlední řadě přišla řeč na krajské silnice, a tak i pro Vás jenom malé aktuální hrnutí toho, co bylo v okolí Libáně a Kopidla uděláno:
✔2016 Bačalky-Lično 8mil Kč, Vrbice 3,4 mil Kč, Stříbrnice 3,8 mil Kč, Třtěnice 5,2 mil Kč.
✔2017 Staňkova Lhota-Rakov-Sedliště 70 mil Kč, most Vysoké Veselí 4,5 mil Kč, Markvartice-Rakov-Střevač 36 mil Kč,
✔2019 II/328 Slavhostice – Jičíněves 138 mil Kč, II/280 hranice kraje – Rokytňany – Osenice 67mil Kč. ▶Pokračovat budeme příští rok 2022 do Libáně za 130 mil Kč
✔2020 Tuř-Popovice 11mil Kč, Kacákova Lhota 18 mil Kč, letos most Žeretice 4,4 mil Kč,
✔2021 potřebná oprava Dětenice Prodašice 23 mil Kč, a ▶rojektuje se pokračování z Libáně do Kopidlna 7 km cca 120 mil Kč.
▶V roce 2023 úsek po Ledkov, Bohužel na katastru Kopidlna probíhají pozemkové úpravy, není proto možné řešit zábory podle plánu, předpokládáme tedy realizaci 2024 do Kopidlna.
▶A budeme pokračovat i v projektu II/327 z Bydžova přes Chomutice k I/35.

‍♂Závěrem bych chtěl jenom zmínit příjemnou atmosféru jednání na městském úřadě v Libáni a poděkovat všem – od knihovnice až po matriku,- za jejich každodenní pracovní úsilí i úsměv na tváři. Znova jsem se přesvědčil kolik je mezi těmi, kteří zajišťují agendy samospráv, skvělých lidí.