Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍Dnes jsem měl možnost na KÚ přivítat nového starostu Trutnova Michal Rosa , který nahradil ve vedení města Ivan Adamec . A je vidět, že hned po svém nástupu nezahálí – přijel nejenom na přátelskou „seznamovací“ návštěvu, ale rovnou s několika konkrétními body, týkajícími se spolupráce a pomoci ze strany kraje v oblasti dopravy a zdravotnictví.
V té první oblasti jsme probrali zejména připravované kroky, které jsem již předjednal na ministerstvu dopravy i s ŘSD, a které by měly napomoci zmírnit předpokládaný nárůst dopravy před dokončením dostavby D11 v úseku z Trutnova směrem na státní hranici s Polskem. Již jsem to několikráte zmiňoval, ale pro připomenutí – jedná se především o úpravy na silnici I/16, povolení nákladní dopravy pouze na výjimky a v neposlední řadě také investujeme do oprav silničního tahu Žacléř – Prkenný Dvůr – Trutnov, který může být alternativní trasou zejména pro osobní dopravu od hranic do Trutnova. Starosta přišel s dalším podnětem – vysokorychlostním vážením, které budeme ještě společně diskutovat.
Druhým tématem byla modernizace nemocnice v Trutnově, a to včetně zvýšení parkovací kapacity pro zdravotníky i pacienty. Přislíbil jsem, že budu společně s kolegy hledat způsob a možnosti, jak nalézt pro takovou investici odpovídající finanční prostředky a tím i možný časový rámec realizace. Domluvili jsme se na dalším setkání za tři týdny v Trutnově, kdy se budeme moci bavit o něco konkrétněji.
Na závěr našeho setkání jsem Michala Rosu požádal, aby připravil na březen setkání s představiteli měst okresu Trutnov, abychom projednali aktuální priority a potřeby obecních a městských samospráv v tomto regionu.