Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍Před čtyřmi lety jsem pomáhal vedení Střední průmyslové školy a Střední odborné školy Dvůr Králové nad Labem zavést nový učební obor Bezpečnostně právní činnost, a současně jsem mohl být u toho a předávat svoje profesní zkušenosti v rámci výuky prvních studentů tohoto oboru. Letos jsou z nich maturanti.
Pozvali mě na svůj ples a já najednou nevím, kdy přesně se to vlastně stalo, ale místo dětí mám před sebou úžasné mladé ženy a muže, kteří už vědí, kam chtějí ve svém životě směřovat. Pověstná „zkouška dospělosti“ v podobě maturity, je sice ještě za pár týdnů čeká, ale já nepochybuji, že ji zvládnou stejně tak, jako dosavadní studium.
A jestli si mohu v koutku duše pomyslet, že jsem snad i já úplně maličko přispěl nejen k jejich rozhodnutí pro studium tohoto oboru, ale třeba jim i trochu přiblížil, jaké by jejich poslání po absolvování tohoto studia v reálném životě mělo být, na jakých prioritách by měli stavět a jaké možnosti profesního uplatnění jim do budoucna nabízí, jsem tomu moc rád. Popřál jsem jim nejenom úspěšné složení maturitní zkoušky, ale také šťastné vykročení a pocit uspokojení v profesním i osobním životě na své další cestě.
Pro mne budou navždy mými prvními a nejlepšími.