Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


⛲Na Sněmu Sdružení lázeňských míst ČR , který hostily naše Lázně Bělohrad , jsem zhodnotil dosavadní podporu lázeňství a rozvoji cestovního ruchu v našem kraji, a to i s ohledem na problémy související s těmito oblastmi v návaznosti na uplynulé dvouleté pandemické období. ‍♂Připomněl jsem, že obce, kraje a stát se musí zaměřit na systémovou podporu, která by po stagnaci znovu nastartovala nejen zájem o lázeňství, ale maximálně využila všechny příležitosti pro další kapacitní rozvoj, kvalitu poskytované péče a věnovat se podpoře infrastruktury jednotlivých lázeňských míst.
‍‍Sněmu se účastnili také zástupci Ministerstvo pro místní rozvoj, kteří představili záměry @MMR v cestovním ruchu a lázeňství, přičemž mne zaujala zmínka o vytvoření projektu eTurista, jehož cílem by mělo být snížení administrativy, zjednodušení povinností ubytovatelů či využití dat pro cílený marketing.
‍♂Jsem však přesvědčen, že pro systémovou podporu ze strany státu, krajů i obcí je potřeba konečně schválit novou legislativu k cestovnímu ruchu, a to zejména pro systém řízení, financování, ale i spolupráce s agenturou CzechTourism , destinačními společnostmi nebo krajskými centrálami cestovního ruchu apod.