Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


Zúčastnil jsem se konference odborů KOVO Kvasiny ŠKODA Auto, na němž byli přítomni i zástupci vedení představenstva ŠA a vedení odborů ŠA. Automobilový průmysl je významnou součástí naší národní ekonomiky a pro Královéhradecký kraj je i největším zaměstnavatelem a velmi důležitým partnerem pro rozvoj regionu, což jsem také vyjádřil ve svém vystoupení v rámci tohoto setkání.
‍♂Rovněž jsem připomněl, že si velmi vážím několikaleté úspěšné spolupráce při realizaci svým rozsahem a participací tak rozdílných subjektů jako je kraj, stát a komerční nadnárodní investor Volkswagen Group AG, ojedinělého investičního a rozvojového projektu.
(více než 8 miliard Kč investic). Zahrnuje nejenom vybudování výrobního provozu zmíněné automobilky a výstavbu neustále se rozrůstajícího komplexu průmyslové zóny, ale partnerství kraje a ŠKODA AUTO Kvasiny má svou hodnotu také pro rozvoj silniční infrastruktury, zdravotnictví, sociálních služeb či dalších společenských oblastí zahrnujících výstavbu nových kulturních či sportovních zařízení apod.
A v neposlední řadě další přidanou hodnotou působnosti prestižní společnosti ŠKODA Auto v našem regionu je její dopad na výsledky vyjednávání se státem – například v souvislosti s prioritizací dostavby úseků dálnic D11 a D35 v našem regionu či zdvojkolejnění železniční trati Velký Osek – Týniště n. Orlicí – Choceň nebo při vyjednávání o naplnění usnesení vlády ve vztahu k přislíbeným investicím na modernizaci rychnovské nemocnice atd.
Se zájmem jsem vyslechl plány dalšího rozvoje nejenom kvasinského provozu Škodovky, ale i v Mladé Boleslavi a Plzni. Přičemž k budoucnosti posledně jmenovaného provozu jsem byl, jakožto senátor požádán o pomoc při jednáních s vládou a zástupci Plzeňského kraje. Osobně vnímám podporu konkurenceschopnosti a zdravého rozvoje společnosti ŠKODA Auto jako velmi důležitou pro zvýšení průmyslové atraktivity a podporu jednoho z hospodářských pilířů, a to nejenom Královéhradeckého kraje.
Potěšilo mne, když ze strany německého vedení také zaznělo uznání jak krajské, tak obecně české spolupráce, jež je vnímána jako solidní a spolehlivé partnerství.