Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


☕Pro svou 40. Pražírnu jsem přijal pozvání do Kafé Bohatka v České Skalici a hned v úvodu musím poděkovat za moc milou atmosféru a přijetí. Dvě hodiny společného povídání opět rychle utekly, ale myslím, že jsme toho stihli probrat hodně. Začali jsme již tradičně silnicemi. Zásadním tahem, který ovlivňuje dopravu zde v České Skalici je samozřejmě silnice směrem na Červený Kostelec. Aktuálně máme v plánu, a mohl jsem tedy také přislíbit, rekonstrukci její části směrem do Ratibořic, která je z pohledu svého vytížení i s přihlédnutím k tomu, že se jedná o turistické centrum, prioritní. Stavba bude spojena s rekonstrukcí chodníků, které jsou sice v kompetenci města, ale kraj přispěje v rámci rekonstrukce silnice i na ně a obě realizace proběhnou souběžně.
Probrali jsme také zdravotnictví, sociální oblast, kulturu i problematiku vlka. Dotkli jsme se i aktuální ekonomické situace a toho, jak jsem díky každodennímu osobnímu setkávání s konkrétními problémy v našem kraji mohl argumentovat při jednáních hejtmanů s vládou či individuálně s jednotlivými ministry i jako senátor.
Na závěr jsem mohl místní ještě potěšit informací, že kraj kromě rekonstrukce zmíněné silnice a chodníků přispěje rovněž na vybudování cyklostezky v případě, že se městu podaří získat na tento projekt i dotační peníze a také na sportoviště.
Byl to příjemný podvečer a moje poděkování patří nejenom hostitelům, ale i Vám všem, kteří jste přišli a věcně diskutovali. Těším se opět příště v nějakém dalším koutě našeho kraje.