Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍‍Hlavním bodem dnešního jednání zastupitelstva byl rozpočet na příští rok. Jsem velmi rád, že se nám jej i v této ekonomicky složité době podařilo napříč širokým koaličním spektrem projednat, a nakonec i jednomyslně schválit. ✔
Přesto, že respektuje předpokládaný nárůst výdajů v souvislosti s energetickou krizí či jinými hospodářsky nepříznivými vlivy, neomezuje žádné investice, které jsou důležité pro odpovídající fungování veřejných služeb a další rozvoj kraje.
Na pokrytí zvýšených nákladů plánujeme využít přebytkového hospodaření v roce 2022, pro investice, krom jejich předfinancování z rozpočtu, pak počítáme v maximální možné míře s využitím evropských, státních a dalších dotačních programů.
Investice budou ve velké míře směřovat na snížení energetické náročnosti budov, výstavbu silnic či rekonstrukce škol, realizace projektů v sociální oblasti, modernizaci krajských nemocnic a dalších zařízení.
Chceme pokračovat ve zlepšování zdravotní a sociální péče, zajistit bezproblémový provoz veřejné dopravy, škol a nemocnic, vytvářet podmínky pro vznik nových pracovních míst v průmyslu a zaměřit se na efektivnější využívání energie.