Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍♂Ve svém včerejším příspěvku jsem v souvislosti s dokončením obchvatu Doudleb nad Orlicí zmínil potřebu v pokračování návazné sítě obchvatů měst Častolovice, Kostelec nad Orlicí a Rychnova nad Kněžnou a také v tomto smyslu vedené jednání s kolegy z ŘSD. Týkalo se z velké části řešení situace okolo obchvatu Kostelce nad Orlicí.
‍♂Nedávno jsem byl ze strany kosteleckého starosty seznámen s informací, jíž dostal od ŘSD, o odkladu přípravy a následné realizace obchvatu na základě ekonomického hodnocení staveb, a to až za horizont roku 2040. Přičemž právě město Kostelec nad Orlicí vstřícným přístupem odsouhlasilo variantu přeložky II/318 Častolovice za příslib státu ve smyslu navazujících přípravných prací na obchvatu I/11 města Kostelec nad Orlicí.
‍♂Využil jsem tedy hned včerejší přítomnosti ředitele ŘSD i starosty Kostelce n. O. na otevření obchvatu Doudleb ke společnému jednání. Připomněl jsem vládou stvrzené Memorandum k průmyslové zóně Kvasiny i další státem potvrzený závazek na výstavbu obchvatů na silnici I/11 a navrhl možné řešení, díky čemuž jsme se starostou dostali ze strany ŘSD příslib, že bez ohledu na ekonomické posouzení stavby projektové a dalších přípravné práce na obchvatu Kostelce n. Orlicí budou pokračovat k dřívějšímu datu realizace než r. 2040.