Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍♂Obvykle, jdu-li na návštěvu, dopředu se ohlásím. Občas ale z nejrůznějších důvodů přicházím i nečekán a nezván – jako například dnes do domova seniorů v Lamperticích. A bylo velmi příjemné shledat, že namísto určitých pochyb vyvolaných podnětem, který jsem dostal, ale patrně mířil na jiné zařízení, se potvrdilo, že vše funguje bez problémů. Navíc s úsměvem jak na tváři personálu, tak i klientů domova.
Zajímal jsem se o kvalitu péče i schopnost personálu vše zvládnout v ne zcela komfortních podmínkách. S vrchní sestrou, z jejíchž odpovědí bylo znát vekou profesionalitu, jsem probral připravenost na stěhování a plány na stavební úpravy ve stávajícím objektu neb pro tento domov nyní dokončujeme stavbu v nedalekém Žacléři, která pomůže rozšířit již nedostačující kapacitu a zlepšit podmínky pro personál i klienty.
‍⚕Ředitel domova je v současné době na dovolené, ale chod domova potvrzuje, že je to hlavně o lidech které máme v práci kolem sebe, jejich odbornosti, odpovědnosti a zápalu pro práci, kterou vykonávají. A konkrétně zde jí evidentně mnozí berou jako svoje poslání.
Všem patří moje velké poděkování.