Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


Pracovní týden jsem zakončil návštěvou „v ráji“, jak místní nazývají obec Libošovice a její okolí v okrese Jičín. Kromě toho, že si tuto oblast oblíbili filmaři a zasadili do zdejších malebných roubenek i krásných přírodních scenérií řadu pohádkových i dalších příběhů (např. Jak dostat tatínka do polepšovny, Jára Cimrman ležící, spící…), ty každodenní zde žijí hlavně místní obyvatelé.
☕Pozvání vzešlo od paní Pavlíny Králové, která vede zdejší koloniál a s ním spojenou malou kavárnu na návsi, jako poděkování za krajskou pomoc (podpora malých prodejen v kraji), bez níž by se jí provoz podařilo udržet stěží. Pozvání do ráje se nedá odmítnout a přijal jsem jej s potěšením.
Obec navíc slaví v letošním roce 670 let, a protože jsem z důvodu pracovního vytížení neměl možnost zúčastnit se oficiálních oslav, povídání jsem začal na obecním úřadě s místním starostou. A stejně jako od něj, tak i z následujících rozhovorů v příjemném prostředí kavárny Koloniál, kde jsem měl možnost seznámit se s některými zajímavými životními příběhy i souvisejícími starostmi, jsem neodjel bez slibů/úkolů.
Ty „obecní“ jsou spojeny zejména s turistickým ruchem a týkají se například vybudování parkovacích ploch, ale je to třeba i záchrana historického mostku apod.. Budu se jim s kolegy věnovat. Děkuji moc za velmi příjemně strávené odpoledne, pohostinnost i otevřenost a těším se zase někdy příště na viděnou!