Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


CO TÝDEN DAL ANEBO VZAL?!

Pondělí
…‍‍porada vedení kraje především ke změnám v záměru výstavby zázemí u bunkru na Dobrošově a k investicím do oprav pevnosti Josefov. Ke druhému z jmenovaných témat budu mít jednání na konci srpna i s ministry.
…individuální jednání s radními o cyklostezkách či majetkových záměrech například v Trutnově.
…setkání se starostou Všestar ohledně výstavby obecní cesty k čističce, která bude v budoucnu součástí napojení na cyklostezku směrem do Hradec Králové. Současně jsem si při této příležitosti „zkontroloval“ nedávno rekonstruované silnice v obci.
…ve zbytku dne mne bohužel už čekaly jenom dvě velmi smutné události. Rozloučení se zesnulým Antonínem Hrabcem, starostou obce Soběraz, který pracoval ve veřejném životě třicet let a přes svůj pokročilý věk a zdravotní problémy se o dění kolem nás a možnostem jejich zlepšení věnoval s maximálním zájmem a odpovědností. Rozuměli jsme si lidsky i služebně. (viz můj pondělní příspěvek)
…a aby toho smutku nebylo málo, museli jsme se rozloučit i s naší malou jezevčicí Ajšou a všichni, co jste to také zažili, víte, že odcházení zvířecího člena rodiny je velká bolest.

Úterý – neděle
…✈byl nejvyšší čas někam na chvilku zmizet, a tak jsme s rodinou odletěli na pár dnů do oblasti Alanya na Turecké riviéře. Jsme zde poprvé a jako vždy, když vyrazíme za hranice, objevujeme místní krásy, typickou architekturu a užíváme si moře. Poctivě ochutnáváme i tureckou (za mne výtečnou) kuchyni, a proto se snažíme nezapomínat ani na pohyb.
Je tu k němu naštěstí mnoho příležitostí, což mi umožňuje se utěšovat myšlenkou, že po příjezdu budou moci zůstat knoflíčky u obleku na svých místech.
Nejdůležitější je však možnost vyčistit si hlavu, soustředit se i na jiné věci, než jsou jenom rozpočty a jednání, přečíst si knížku a být s rodinou. Za doporučení této nádherné destinace, která nám dobití baterek da dalších dnů v roce nabízí vrchovatě, patří poděkování paní Miroslavě Kohutové z Trutnovské agentury Cestování snů.
…‍♂Vám všem přeji do dalšího prázdninového týdne rovnez mnoho nových zážitků, objevů a nabrání sil, a pokud nemáte zrovna čas své dovolené, tak alespoň příjemné letní dny, ve kterých Vám kromě pracovních povinností zbyde i trochu času třeba na příjemné posezení s přáteli či návštěvu některé letní kulturní akce.