Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


☕V Hradci Králové jsem se svými Pražírnami, při nichž s setkávám s občany, abychom si povídali o tom, co je ve vztahu k věcem kolem nás zajímá, či trápí, začínal. Včera jsem se sem v rámci té 44. vrátil. Dvě a půl hodinky v plné Mooney Café & Bar utekly velmi rychle a moc děkuji všem, kteří přišli, ať už s konkrétními problémy, dotazy či jenom poslouchat.
Vzali jsme to dnes od dopravy, i když namísto obvyklých silnic jsme začali jedním přechodem a křižovatkou přes dálnice, respektive jejich úseky vedoucí v našem kraji, po železnici a její plánovanou modernizaci v návaznosti na přípravu záměru VRT.
Mluvili jsme o cyklostezkách, a to zejména těch, na jejichž vybudování s podílí i kraj, dlouho jsme diskutovali bezpečnostní témata, která zejména v poslední době v naší společnosti hodně rezonují, stejně jako téma zdravotnictví, a došlo i na odpadové hospodářství.
Hosté přišli nejenom z Hradce, ale třeba i z Hořic, Nového Bydžova či Vrchlabí, kam na přání vyrazím patrně příště. Pokud byst měli zájem o setkání i ve Vaší obci či městě, napište mi.
A závěrem patří mé poděkování Jaroslav Filip za součinnost s uspořádáním a účast na včerejším setkání a milé obsluze, že dokázala i v tak zaplněném prostoru zručně balancovat se šálky a sklenicemi. Těším se opět příště.