Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


Po čase jsem opět věnoval celý den starostům. Nejprve jsem se vypravil do Lupenice a s Ivo Muthsamem jsme mluvili hlavně o rozvoji obecní infrastruktury, kdy jsem v souvislosti s potřebnou výstavbou kruhové křižovatky na silnici z Rychnova na Vamberk s odbočením do Lupenice přislíbil osobní intervenci na krajském ŘSD. Řeč byla také o kulturních společenských aktivitách obce.
Pokračoval jsem jednáním se starostkou obce Hřibiny-Ledská Janou Libotovskou, a to především o rozvoji obce, silnicích, ale i výstavbě nového vodovodního zdroje (úpravna vody a přivaděč), na který kraj poskytl finanční dotaci cca 3,5 mil Kč.
⛷A do třetice to dnes bylo zastavení v městečku Pec pod Sněžkou, kde jsme se starostkou Ilonou Karlíkovou řešili rozvoj silniční a sportovní infrastruktury ve zdejším turistickém centru. V souvislosti s tím jsem přislíbil jednání s ministrem financí o délce nájemních smluv státu s investory, kteří chtějí vložit své finance do zdejších sjezdovek.
‍♂Jsem rád, za konstruktivní jednání a další podněty. V řadě případů je ve prospěch řešení sejít se a probrat vše na místě, než si posílat maily a dopisy.