Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


Do našich obcí jezdím nejenom hasit horké problémy, ale i na setkání, při nichž je možné zažít s místními atmosféru nejrůznějších aktivit a třeba si jen tak popovídat. Dnes jsem přijal pozvání hned dvě.
To první bylo do Hoříněvsi na oslavu 140 let působení zdejšího sboru dobrovolných hasičů, který spolupracuje díky zdejší jednotce JPO III i s IZS.
‍A kromě toho, že nad rámec svého povolání jeho členové pomáhají těm, kteří se ocitnou ve svízelných situacích, podílejí se výraznou měrou i na udržování tradic a jsou iniciátory společenského života, který utužuje sousedské vztahy a přispívá k rozvoji venkova. Příkladná je i jejich práce s mládeží, která už dnes tvoří třetinu místního sboru. Za to vše jim patří, stejně jako místní skvělé paní starostce Janě Kuthanové za zodpovědné vedení obce, velké poděkování. Nepřijel jsem také s prázdnou, ale mohl jsem paní starostce potvrdit, že jsme ve vedení kraje odsouhlasili podporu pro výstavby denního stacionáře.
‍♂Moje druhé zastavení bylo v Bohdašíně u Červeného Kostelce, kde dnes probíhá LESÁK CUP – závody dětí i dospělých v náročném horském terénu s velkým převýšením (okruhy pro dospělé mají až 20 km) a večer je na programu exhibiční závod těch nejlepších na trati s překážkami. Pořadatelům včetně 50 dobrovolníků patří za přípravu tratí se skvělými výhledy na ⛰Orlické hory a Krkonoše v pozadí, příjemnou atmosféru i organizační zabezpečení poděkování a respekt.
Věřím, že stejně jako tomu bylo letos, Královéhradecký kraj bude podporovatelem tohoto projektu i v budoucnu.