Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍♂Často se setkávám s reakcemi lidí na nejrůznější události, které jsou ale bohužel velmi poplatné pouze titulkům či několika větám bez kontextu, které zachytí v televizi či v rádiu. Myslím, že je to jeden ze zásadních problémů současného rozdělování a radikalizace různých názorových skupin (v nejrůznějších oblastech) v dnešní společnosti.
‍♂Proto považuji za velmi důležité, zejména u nás politiků, abychom jezdili za lidmi do míst, kde žijí a dali jim možnost k věcem, které ovlivňují životy nás všech, s námi diskutovat, a naopak abychom sami využili této možnosti aktuální témata vysvětlovat.
Já se o to snažím celou dobu, co jsem ve veřejném životě a setkávám se s lidmi nejen v rámci úředních jednání, ale například i v rámci svých Pražíren všude tam, kde mají lidé o debatu se mnou zájem.
☕Stejně tomu bylo i včera na té již 42., která se uskutečnila v Rokytnici v Orlických horách. Moc děkuji za projevený zájem a opravdu zajímavou diskusi k v této době patrně nejpalčivějším problémům, ať už to byla ⚡energetika či nedostatek stomatologů, ale třeba i tradiční opravy silnic (informoval jsem například také o přípravě rekonstrukce silnice Slatina – Kameničina atd.). Otevřeli jsme i téma nedostatku lékáren v této části regionu. Diskutovali jsme o možnostech vzájemného propojení úsilí obcí a kraje a tradičně jsem si odnesl i několik úkolů, či podnětů k řešení. Bylo to jako vždy velmi milé povídání a zdaleka jsme nestačili probrat vše.
Proto jsem slíbil, že i s ohledem na úzkou spolupráci s místním starostou od počátku tohoto roku při řešení konkrétních místních problémů např. v rámci dodavatelských smluv s energetickými subjekty, sem rád znovu přijedu. Ještě jednou děkuji, že jste přišli a těším se na další setkání s Vámi i v jiných místech našeho krásného kraje.