Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


⚽Sport je pro mne důležitou součástí života už od dětství. Jako kluk jsem chvíli uvažoval dokonce o profesionální fotbalové dráze. ‍♂Zůstalo však u amatérských zápasů a dnes je pro mne občasný ‍♂běh, kolo či tenis prostředkem, jak si udržet fyzičku a vyčistit hlavu.
Olympijská klání obvykle sleduji jenom z televizní obrazovky – tedy až do dneška, kdy jsem přijel do Olomouce podpořit výpravu 251 sportovců z našeho kraje na Olympijské hry dětí a mládeže.
Zhlédl jsem několik disciplín a nechal se alespoň na pár hodin pohltit soutěžní atmosférou. Reprezentují nás skvěle – druhý den a už sedm medailí, respektive jak jsem se později večer dozvěděl, jejich počet vzrostla už na 12 (prý jsem přinesl štěstí….)
Hlavně je však moc fajn vidět, že i dnešní děti a mladí lidé mají chuť posouvat své hranice třeba právě sportem a nejen u displejů a monitorů. Sport je navíc učí týmové spolupráci, férovému jednání, odpovědnosti, mnohdy přináší přátelství na celý život. A to je mnohem víc než samotné medaile. Držím všem účastníkům palce i do zbývajících dnů her a děkuji těm, kteří se přípravě mladých sportovců věnují.