Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍Většinu dnešního dne jsem trávil na jednání Senátu PČR, ale také jsem byl po celý den v kontaktu s kolegy na kraji, abych měl informace o průběhu zahájení provozu v avizovaném Krajském asistenčním centru pomoci Ukrajině, které jsme dnes otevřeli v Aldisu v Hradci Králové.
Hned první den zde bylo obslouženo cca 350 osob. A přestože jsem byl informován celkem podrobně, zastavil jsem se v centru osobně ještě večer cestou z Prahy, abych vše viděl na vlastní oči.
‍♂Ne, že bych nedůvěřoval kolegům a jejich zprávám, ale jsem zvyklý být vždy k dispozici pro případná potřebná rozhodnutí či operativní řešení problémů, a to zejména v takových situacích jako jsou ty, se kterými se potýkáme v posledních dnech.
Také jsem chtěl na místě osobně moc poděkovat všem, kteří se o zřízení a zprovoznění centra zasloužili a budou zajišťovat jeho provoz –ať už jsou to kolegové z úřadu, policie, hasiči, VZP, Odbor azylové a migrační politiky, charita, úřad práce atd. Děkuji Vám
Odnesl jsem si hned několik podnětů, jako je například nákup materiálu pro pracovníky charity, kteří se zde budou starat o děti apod.
S potěšením jsem přijal informaci, že materiální pomoc v podobě zdravotnického materiálu v hodnotě cca 1,5 mil korun, kterou jsme ve spolupráci s krajským zdravotnickým holdingem nakoupili pro náš spřátelený ukrajinský region a včera odeslali, byla dnes v Užhorodě vyložena. I v tomto případě ještě jednou děkuji všem, kdo se na rychlé realizaci podíleli.

#ukrajina
#pomocukrajine
#krajskeasistencnicentrum