Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


Zelený čtvrtek jsem včera zakončil účastí na 11. Galavečeru krajského fotbalu⚽ Nekonal se sice na zeleném trávníku, kam fotbal patří, ale v hotelu Beránek v Náchodě, což však na skvělé atmosféře nijak neubralo.
‍♂Opakovat to, co jsem řekl již mnohokrát, že fotbal patří k mým životním láskám, že jsem ho v mladších letech hrál chvíli aktivně a také jej pískal, asi už nemusím. Nicméně můj zájem o tento sport a jeho vývoj, zejména v našem kraji, trvá doposud. Proto jsem nejenom moc rád přijal pozvání k tomuto společenskému setkání, příležitosti popřát těm, kteří byli v rámci večera oceněni, ale také jsem si rád zavzpomínal a připomněl známé tváře i staré zážitky.
Těší mne, že Cenu za nejlepší fotbalové prostředí si odnesl Spartak Police nad Metují, že rozhodčími desetiletí se stali ti, se kterými jsem spolu kdysi soudcovali, a to Miloš Hofman, Marian Otava a Miroslav Filip nebo, že jedním ze čtyř, kteří získali Cenu Jana Modřického, je rozhodčí Dušan Galba, ke kterému jsem jako mladík vzhlížel, když pískal divizi. Velká gratulace a poděkování za rozvoj či skvělou reprezentaci tohoto sportu však patří všem oceněným!