Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍♂Pokud mám volnou sobotu, patří často vláčkům, které miluje můj pětiletý syn. Dnes jsem je ale vyměnil za hasičské auto a požární zbrojnici v Nepolisech. Představuje investici 12 mil. korun, z nichž 3 miliony přispěl také Královéhradecký kraj. Zbývalo tedy jenom slavnostní otevření spolu s křtem nového auta. Přijel jsem ale hlavně poděkovat zdejší dobrovolným hasičům za každodenní připravenost pomoci, když je třeba a také jejich rodinným příslušníkům, za jejich podporu a pochopení.
Setkal jsem se také se zdejším starostou, který se má za svá tři volební období v této funkci – jak jsem pochopil z našeho povídání o investicích a celkovém rozvoji obce, opravdu čím chlubit.
A rád jsem byl i u předávání ocenění významným osobnostem obce, mezi které patří například autorka řady dětských knížek Marie Kšajtová (https://kpwin.knih-cheb.cz/records/bf2cb54c-cd73-4f07-99f3-59bfe85ec078?locale=de).
Poblahopřál jsem starostovi k úspěšné realizaci a také všem oceněným osobnostem. A věřím, že nové zázemí i auto, zkvalitní dobrovolným hasičům podmínky pro jejich náročnou činnost.