Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍♂Jsem přesvědčen, že na úsloví „štěstí přeje připraveným“ je mnoho pravdy, a proto jsme se s kolegy z vedení kraje v rámci mimořádného jednání Rady KHK vypravili do na sportovišť, ubytovacích kapacit i potřebného zázemí pro lednovou 20. olympiádu dětí a mládeže, která se podruhé ve své historii odehraje v našem kraji.
⛷⛸Více jak 1700 sportovců, kteří budou soutěžit v 10 disciplínách, přivítají sportoviště ve čtyřech městech – Trutnov, Nová Paka, Vrchlabí a Špindlerův Mlýn. Kromě projednání stavu připrav ve vojenské zotavovně Volareza ve Špindlu, jež se stane v průběhu her Olympijským domem, jsme navštívili i zdejší chystaná sportoviště, ale také ta pro snowboardisty, biatlonisty, běžkaře a zimní orientační běh ve Vrchlabí.
‍♂Osobně mám ke sportu velmi kladný vztah a podporuji sportovní aktivity i u svých synů, a proto mne velmi těší, že v našem kraji disponujeme sportovišti i zázemím, jež odpovídá těm nejnáročnějším požadavkům. Věřím, že se zde mladým sportovcům bude nejenom dobře závodit, že jim zdejší podmínky pomohou zúročit dlouhé měsíce tréninku, ale také že se sem budou rádi za sportem a krásou Krkonoš rádi vracet.
‍♂Sportovní areály, které se stanou dějištěm této významné sportovní události, se však budou těšit nejenom na sportovce a jejich doprovod, ale také na vás, na diváky. Nezapomeňte si proto termín 22. – 26.1. 2023 zapsat do svých diářů.