Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍♂Letošní stavební sezóna na silnicích sice ještě nezačala, ale na kontroly a řešení problémů v terénu je čas bez ohledu na roční období. První pracovní schůzka s kolegy z ÚDRŽBY SILNIC Královéhradeckého kraje a.s. proběhla tedy nikoliv v kanceláři, ale byla spojena s kontrolou silnic a s jednáním se starostkou Šonova.
Zaměřili jsme se na kontrolu provedených stavebních prací při vjezdu do Broumova směrem od Náchoda a Hejtmánkovic, a také ve zdejší Lidické ulici. V prvním případě šlo díky souběžně probíhající výměně kanalizace a infrastruktury ČEZu o náročnou stavbu, což s sebou neslo dlouhodobější diskomfort pro místní obyvatele. Děkuji jim za trpělivost a pochopení.
Se starostkou Šonova jsme diskutovali o možnostech alespoň dílčích řešení havarijního stavu na silnici z Broumova do Šonova. Projekt na rekonstrukci této silnice rozložený do tří etap (úsek do Rožmitálu, most a návazný úsek do Šonova), jsme začali připravovat cca pře 4 let. Bohužel výše nákladů, která činí cca 75 mil korun je v poměru k zatíženosti silnic a významu silnice III. třídy velmi vysoká. Nicméně, mou snahou je v rámci možností řešit nejenom hlavní tahy, ale v rámci možností hledat řešení problémů jako je tento. Proto jsem dnes s ohledem na možnosti financování projednával varianty a harmonogram zahájení rekonstrukce. S nejhorším úsekem bych chtěl začít, pokud možno, na jaře 2024.