Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍♂Za starosty měst a obcí našeho kraje jezdím v průběhu roku při nejrůznějších příležitostech, někdy individuálně při řešení problémů v místě jejich působení, jindy v souvislosti s tématy, které se týkají více samospráv najednou.
Dnes jsem přijal pozvání na setkání pořádané DMO Podkrkonoší, MAS Podchlumí a MAS Královédvorsko, kterého se účastnili starostové a starostky z této části regionu. Sešli se zejména k diskusi nad příležitostmi v oblasti cestovního ruchu a dalšími aktivitami zmíněných místních akčních skupin a destinační společnosti.
Já jsem setkání ale využil zejména k tomu, abych starosty/ky seznámil s aktuální krajskou strategií a záměry v klíčových oblastech, jako je například doprava, školství, sociální oblast, zdravotnictví atd., které významnou měrou ovlivňují regionálním rozvoj celého kraje.
Děkuji za prostor a dnešní diskusi, kterou považuji za důležitou k tomu, abychom strategické plány a záměry realizovali ve shodě s reálnými potřebami a ve spolupráci se samosprávami i dalšími organizacemi příslušné části regionu.