Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


Často řeším problémy zemědělců ve svém regionu, ale řada z nich se týká i celé národní zemědělské politiky. A proto kromě pomoci s jejich řešením na úrovni kraje se snažím diskutovat tato témata i z pozice senátora, jako např. nedávno s premiérem nebo dnes s ministrem zemědělství.
Dnes jsme jednali mimo jiné například o redistribuční platbě versus slib vlády k dotacím na podporu živočišné výroby a zaměstnávání v zemědělství, které měly případně dorovnávat neplánované výpadky financí u jednotlivých skupin zemědělců.
K výše uvedeným bodům jsme se dohodli na možném přijetí změn dle vyhodnocení stávající praxe a hospodaření po skočení letošního zemědělského roku. Dále jsme se dohodli na prověření vysokých cen potravin (tedy zda nedochází ke spekulativnímu navýšení ze strany obchodníků, a tím znehodnocování práce zemědělců) a také na další komunikaci a řešení podnětů. Tedy na pravidelném setkávání ministra zemědělství se senátory a poslanci, kteří mohou do diskuse přenést reálné zkušenosti a konkrétní problémy ze svých regionů.