Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍♂Každý začátek je krokem do neznáma, ale také příslibem nových možností.

Dnešní den je začátkem nového školního roku. Je to příležitost pro žáky a studenty, získat nové znalosti a dovednosti, pro prvňáčky zcela nové prostředí a rytmus dní, noví kamarádi. Pro učitele i vychovatele další rok plný zodpovědnosti a hledání co možná nejlepších cest, jak předat svým svěřencům potřebné penzum informací předepsaných osnovami.

‍‍‍Ale zda, bude tento proces úspěšný, zda se v něm budou naše děti cítit sebejistě bez pocitu selhání nebo nezájmu, záleží také velkou měrou na nás, rodičích, kteří jsme nedílnou součástí nejen výchovy, ale i úspěšného zapojení našich dětí do vzdělávacího procesu.

Přeji tedy všem žáčkům, žákům i studentům, aby pro ně byl nadcházející školní rok úspěšný a přinesl jim nejen mnoho nových poznatků, ale také mnoho zážitků, na které budou rádi vzpomínat i v době, kdy budou školní lavice dávnou minulostí.

‍Přeji všem pedagogům a spolupracujícím výchovným pracovníkům, mnoho energie a chuti do své práce a samozřejmě také to, aby byla co nejúspěšněji zúročena ve výsledcích a pocitech jejich žáků a studentů.

A všem rodičům přeji pevné nervy a schopnost si v každé situaci zachovat nadhled a možná i připomínku svých vlastních školních let.

Jsem v tom od letoška se svým prvňáčkem s Vámi