Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍♂Často volám po tom, že bychom měli spolu mluvit, problémy vzájemně diskutovat a hledat společná řešení. Ta ale nejsou o vítězi ani o poraženém, jak se to mnohdy zejména v té vrcholové politice může jevit, ale o tom, zda se podaří vyřešit daný problém. A snažím se tím řídit i ve své každodenní regionální praxi, jako například v případě vzniklé komplikace díky neplánovanému souběhu opravy mostu ve Volanově, kterou začalo realizovat ŘSD, a již probíhající krajské opravy komunikace ve Vlčické ulici. Ta dosud sloužila jako objízdní trasa pro občany Vlčic a Pilníkova, ale v souvislosti s výše uvedeným bude od 9. do 29. října bude uzavřena.
Za kraj jsem nechal prověřit možnosti, jak řešit objízdnou trasu v rámci naší krajské stavby a současně jsem se sešel se starostou Trutnova a na telefon jsem si k jednání přizval i krajského ředitele ŘSD. Po probrání všech možných variant včetně prosazení organizačních a technických opatření u ŘSD i ÚDRŽBY SILNIC Královéhradeckého kraje, které z většiny ale neřešily vzniklý problém pro ty, kteří, kteří do Trutnova dojíždějí za prací, službami či do školy, vyšla jako jediná průchozí možnost využít pro objízdnou trasu ulicí U Sokolovny, kterou město původně zamýšlelo z kapacitních důvodů povolit pouze pro občany Trutnova.
Proto chci poděkovat trutnovskému starostovi Michalu Rosovi, za vstřícný krok a pomoc a věřím, že řešení, na němž jsem se se starostou domluvil, bude pro občany dotřených obcí i Trutnova komfortnější.