Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


⛷⛸Mezi úspěšné akce letošního roku bezesporu patřila zimní Olympiáda dětí a mládeže. Velkou zásluhu na tom měla také součinnost měst Trutnov, Špindlerův Mlýn, Nová Paka a Vrchlabí, v nichž se jednotlivá sportovní klání konala. Proto jsem moc rád, že jsme včera, i jako poděkování těmto městům za skvěle připravená sportoviště, na Zastupitelstvu KHK na základě návrhu vedení kraje odsouhlasili využití nevyčerpaných prostředků rozpočtovaných na olympiádu pro dotace na modernizaci sportovišť právě tam.
Konkrétně to bude v Trutnově 1 mil korun na modernizaci šaten zimního stadionu a modernizaci vybavení zázemí tělocvičny, využívaných HC Trutnov, krasobruslařskými a curlingovými oddíly apod. Peníze budou využity též na výměnu zastaralého osvětlení v zázemí tribun za energeticky úspornější.
Ve Špindlerově Mlýně 800 000 krajské dotace vypomůže s financováním výměny povrchu víceúčelového hřiště sídlišti Bedřichov.
⛸Vrchlabí využije dotace ve výši 2 milionů korun na nákup rolby na zimní stadion a v Nové Pace kraj přispěje 500 tisíci korunami a na pořízení repasovaného stroje na úpravu lyžařských tratí a lyžařských běžeckých tratí se stopovačem.