Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


Přesto, že rtuť na stupnici teploměru velí spočinout někde ve stínu u vody a zima, která je spojená s přípravou plánu dopravních staveb na příští rok, se zdá být ještě daleko, spolu s kolegy z odboru dopravy, investic a ÚDRŽBY SILNIC Královéhradeckého kraje a.s. jsme s ní začali již dnes.
Aktuálně cílíme na finanční zdroje v objemu cca 1,1 mld. korun, čímž bychom mohli udržet trend posledních 6 let a investovat po sedmé do oprav a rekonstrukcí krajské silniční sítě kolem 1 miliardy. Byl bych proto moc rád, abychom do plánu roku 2023, kterým zatím počítal primárně s již chystanými stavbami, mohli přidat i některé další silnice svým technickým stavem oprav potřebné.
Plán jistě dozná ještě řadu změn, ale už nyní mohu s jistotou prozradit alespoň jednu ze staveb v každém okrese, kterou v příštím roce zrealizujeme.
V okrese HK to bude průtah Lochenice za více než 100 mil korun a pokračování rekonstrukce silnice kolem Svinar.
Na Náchodsku započne tříletá stavba přeložky Běloves – Velké Poříčí za cca 600 mil korun.
Jičínsko se dočká opravy průjezdu Miletína a rekonstrukce prvního úseku z Nové na Starou Paku.
V okrese Trutnov to budou polské mosty ve směru na Špindlerův Mlýn za cca 120 mil a na Rychnovsku rekonstrukce silnice na Šerlich za cca 100 mil korun. Čeká nás ještě mnoho jednání, ale štěstí přeje připraveným, a tak věřím, že díky této brzké přípravě dokážeme potřebné zdroje opravdu získat a budeme schopni objem plánovaných oprav a rekonstrukcí v příštím roce zvládnout nejenom stavebně, ale i finančně.