Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍Senát jsem dnes dopoledne na chvíli vyměnil za poslaneckou sněmovnu, ale nikoliv snad, že bych změnil mandát, ale byl jsem díky své odbornosti a předchozí mnohaleté praxi přizván na jednání pracovní skupiny pro oblast vnitra, spravedlnosti a digitalizace ve vztahu k nezbytným změnám, jež bude třeba udělat ve státní správě.
Úkolem pracovní skupiny je vytvořit programové prohlášení vznikající nové vlády.
‍♂Za sebe jsem se soustředil především na podněty, doplnění důležitých cílů a připomínky k Bezpečnostní strategii ČR, krizovému řízení, změnám ve spisové službě archivnictvím v návaznosti na byrokracii, záležitostem souvisejícím s cizineckou problematikou a hlavně rozvojem, stabilizací a spoluprací bezpečnostního a zpravodajského prostředí v ČR.
‍♂Zejména vrcholoví politici a odborníci si mají být vědomi toho, že BEZPEČNOST (jak se potvrzuje v současné době čím dále, tím více) se týká téměř všech oblastí našeho života, a proto máme-li se posunout k pozitivním změnám v následujících letech, začít musíme zde.
Chci věřit tomu, že cíle budoucí koaliční vlády v oblasti bezpečnosti budou i díky připravovanému pracovnímu materiálu důvěryhodné, srozumitelné, a hlavně splnitelné.