Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


V závěru včerejšího odpoledne jsem přijel na XXX. Ročník Tavení skla dřevem v Deštném v Orlických horách nejenom zase obdivovat řemeslnou zručnost účastníků, ale také poděkovat organizátorům, které vynucená roční přestávka neodradila v pokračování tradiční akce. A bylo vidět, že má stále mnoho svých příznivců, kteří se tu sešli.
Přijel jsem ale ještě poděkovat někomu dalšímu – a to, paní starostce Aleně Rejzkové Křížové za její čtrnáct let dlouhou nelehkou práci v obecní samosprávě. Její výsledky jsou patrné v širokém okolí, ostatně oslovení “máma Deštného“, jak jí zde místní říkají, potvrzuje jenom velký respekt, kterému se těší. Rozhodla se odejít na odpočinek. A než se tak stane, chtěl jsem jí poděkovat a také popřít k právě oslavovaným narozeninám osobně. Snad jí bude malý dárek spolu s medailí hejtmana připomínat, že vždy bude patřit k těm, kteří se svou prací a osobními kvalitami zapsala svému kraji a svým bližním hluboko do paměti. Tak hodně zdraví a spokojenosti do dalších let, paní Aleno!
‍♂A Vás, kteří plánujete přes víkend cestu do Orlických hor nebo naopak ještě nevíte, kam své kroky nasměrovat, zvu do Deštného, neboť Tavení skla dřevem pokračuje až do neděle 8. 8.