Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


‍♂Přes očekávané nižší finanční příjmy do rozpočtu kraje v důsledku opatření souvisejících s několika vlnami epidemie, jsem moc rád, že DNES můžeme nejenom novinářům potvrdit plánovanou výši LETOŠNÍCH INVESTIC DO DOPRAVNÍCH STAVEB V NAŠEM KRAJI ZA 1,5 MILIARDY KORUN!

Znamená to modernizaci padesáti kilometrů silnic a deseti mostů. Nad rámec celkových rekonstrukcí budeme opět provádět i souvislé opravy, takže objem prostředků určených do krajské dopravní sítě bude ještě v řádech stamilionů vyšší.
Stát potom prostřednictvím ŘSD v tomto roce investuje do obchvatů Doudleb nad Orlicí, Jaroměře a Nové Paky celkem 735 milionů korun a na rekonstrukce silnic I. třídy dalších 500 milionů korun.

Dohromady budou tedy v letošním do silniční sítě v Královéhradeckém kraji (z pohledu řidiče, kterého nezajímají, kdo jakou silnici vlastní, ale jak se mu po ní jede), investovány téměř 3 miliardy korun.
Plán krajských staveb najdete zdehttps://www.kr-kralovehradecky.cz/cz/kraj-volene-organy/tiskove-centrum/aktuality1/letos-chce-kraj-do-silnic-investovat-pul-druhe-miliardy-336549/?fbclid=IwAR11nEkb9-wz7dkoSLAKMd58vWKJsTpEe2L7eyvxPbEikjTjX7NIj-6qaiE

#investice #rekonstrukcesilnic