Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


Tradičně jsem se i letos připojil k Tříkrálová sbírka , abychom společně s ostatními dárci podpořili aktivity na pomoc nemocným a potřebným.
V našem kraji tato sbírka podpoří konkrétně péči o nevyléčitelně nemocné a jejich rodiny v domácím prostředí, přípravné práce pro výstavbu a provoz lůžkového hospice ve Stěžerech (50 %), odborné sociální poradenství lidem v těžkých životních situacích (15 %), ⚙provozně technické zázemí pro sociální služby a zdravotní péči (22 %), okamžitou pomoc lidem v nouzi (5 %), ‍humanitní projekty v Indii (5 %, například kvalifikační kurzy), krizový fond pro pomoc při mimořádné události (3 %, například povodně).
Přispět do sbírky bude možné také prostřednictvím statické kasičky v řadě charitních zařízeních, kostelech, na úřadech a v obchodech v Hradci Králové, Novém Bydžově, Třebechovicích pod Orebem a Chlumci nad Cidlinou. Připojit se ke sbírce lze do 31. ledna i bezhotovostní cestou zasláním daru na její účet nebo do online pokladničky www.trikralovasbirka.cz. Na těchto webových stránkách lze podpořit i přímo Charitu ve své oblasti.
‍♂Charity navštěvuji v průběhu roku také osobně při svých pracovních cestách po kraji a vím, jak zejména v posledních ekonomicky náročných letech je těžké tuto velmi potřebnou činnost realizovat. Proto můžeme-li, dle svých možností alespoň drobně přispět k tomu, aby byla zachována, máme právě díky této transparentní sbírce dobrou příležitost.