Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


⛷⛸20. olympiádu dětí a mládeže uzavřel včerejší slavnostní ceremoniál a všech téměř 1700 účastníků se rozjelo zpět do různých koutů republiky.
‍♂Uspořádání takto velké akce, zabezpečení všech sportovišť a dalšího zázemí i doprovodného programu bylo velkou výzvou a myslím, že jsme ji zvládli se ctí. Nakonec nám přálo i počasí a jako bonus si náš kraj mohl připsat celkové prvenství v souhrnném hodnocení.
Viděl jsem mnoho skvělých sportovních výkonů, radosti a někdy i trochu slz zklamání, ale hlavně obrovský zápal a chuť bojovat fair play a naplno až do konce.
Pyšný jsem ale také na to, že se nám podařilo kromě zajištění podmínek pro samotné sportovní výkony, přilákat do dění jednotlivých závodů i do olympijského domu velký počet diváků zejména z řad žáků našich škol. Považuji to za jednu z cest, jak přivést ke sportu další děti a ty, co třeba již sportují, motivovat k tomu, aby u něj vytrvaly a jednou si třeba splnily i ten největší olympijský sen.
Olympiáda je za námi a za dveřmi je start Světového poháru v alpském lyžování, který se odehraje v průběhu nadcházejícího víkendu rovněž ve Špindlerově Mlýně.
‍♂Ale než odstartujeme tuto další z velmi významných sportovních událostí v našem kraji, chci znovu poděkovat všem, kteří se na přípravě a průběhu právě skončené olympiády podíleli. Bylo jich mnoho, mými kolegy z kraje počínaje přes ty, jenž zajišťovali přípravu sportovišť, ubytování, stravování, logistiku a mnoho dalších souvisejících detailů, které jsou pro běžného diváka neviditelné, ale bez nichž by něco takového uspořádat nebylo možné. Děkuji!