Mgr. Martin Červíček, brig. gen. v. v.

Kde je vůle, tam je cesta

hejtman Královéhradeckého kraje
senátor Parlamentu ČR za Náchodsko

Co týden dal anebo vzal?


Ještě jedno malé ohlédnutí za uplynulým víkendem, který byl tentokrát akcemi opravdu nabitý. Zastavím se znovu u 770. narozenin @Police Nad Metují, Královéhradecký Kraj, Czech Republic . Pojetí narozeninových oslav, jejichž části jsem měl možnost se také zúčastnit, mne svou bezprostřední a vřelou atmosférou velmi zasáhlo. Byly velkolepé. Ale nikoliv ve smyslu počtu umělců zvučných jmen a obvyklého modelu „chléb a hry“, kdy se se zábava nakoupí a potom jenom divácky konzumuje.

V Polici chtěli k oslavě přispět všichni svým dílem a společně si to pak užít. Program byl po celý den bohatý, každý si v něm našel něco svého a atmosféra si nezadala ani s těmi, které zažíváme ve vyprodaných koncertních či sportovních halách. Koneckonců vlastně nechybělo ani to zvučné jméno. Rodáci, členové Police Symphony Orchestra, na které jsou místní patřičně hrdi, si oslavy samozřejmě také nemohli nechat ujít a přispěli skvělým vystoupením.

‍♂Bylo cítit, že Police je místem, které mají jeho obyvatelé nejen zapsáno v kolonce trvalý pobyt nebo v rodném listě, ale hlavně ve svých srdcích, jsou pyšní na své kořeny a dychtiví zanechat po sobě dalším generacím toto místo ještě krásnější a nabízející vše potřebné pro plnohodnotný život. Velmi si proto vážím, že jsem měl tu čest být také vedle arciopata Prokopa Siostrzonka, starosty města Jiřího Škopa a dalších účastníků tím, kdo měl možnost zanechat vzkaz v časové schránce, která byla u této příležitosti založena. Byl to vzkaz pro ty, kteří přijdou za mnoho let, ale těm současným Poličákům přeji z celého srdce, aby se jim i nadále v tomto městě pěkně žilo a sousedský duch, který se nesl po celou dobu oslav, jim vydržel v každém všedním dni a pomohl jim sdílet vše dobré a překonat vše obtížné.